Lessen

Wilt u dat uw medewerkers beter Nederlands spreken en schrijven? VolTaal verzorgt maatwerktrajecten voor bedrijven, zowel voor individuele personen als voor groepen. We stellen eerst samen vast wat de gewenste doelen zijn. Daarna stel ik een training samen, speciaal afgestemd op uw medewerkers.

Bij een training voor een groep is het van belang dat iedereen ongeveer hetzelfde niveau heeft.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van trainingen die VolTaal kan bieden.

Nederlands op de werkvloer

Werkoverleggen, rapporten, e-mails, telefoontjes. Goede communicatie is alles op de werkvloer. Soms is Engels misschien prima, maar uiteindelijk is het toch handiger als iedereen dezelfde taal spreekt, vooral richting klanten. En dat u erop kunt vertrouwen dat er geen ernstige taalfouten worden gemaakt.

We stellen vast wat voor uw bedrijf belangrijk is. In de lessen werken we aan de hand van realistische praktijksituaties die we nabootsen. We zullen bijvoorbeeld gesprekken oefenen, samen e-mails opstellen en handig vocabulaire bespreken. Buiten de lessen wordt geoefend met huiswerk.

Beter spreken

Uw medewerker kan al aardig Nederlands, maar het spreken gaat nog niet zo vlot. Misschien moet er nog lang worden nagedacht over de juiste woorden, zijn er storende fouten of is de uitspraak niet zo duidelijk. Soms is zelfvertrouwen ook een probleem en is er angst om fouten te maken. In deze training gaan we vooral heel veel oefenen met praten.

Beter schrijven

Uw medewerker kan zichzelf mondeling goed uitdrukken, maar in het schrijven worden nog veel fouten gemaakt. De zinnen zijn soms krom, woorden net niet passend of er zijn veel spelfouten. In deze training kijken we naar schriftelijk taalgebruik, woordkeuze, grammatica en natuurlijk spelling. We inventariseren bij de start de aandachtspunten en gaan er met concrete opdrachten mee aan de slag.

Inburgeringsexamen of Staatsexamen NT2

Moet uw medewerker inburgeren? Dan zal hij of zij voor het Inburgeringsexamen of Staatsexamen NT2 moeten slagen. Het is belangrijk dat de woordenschat voldoende is en de grammatica op orde, maar het helpt enorm als je ook goed weet wat je kan verwachten op het examen. En hoe je daar het beste voor kan oefenen. In de lessen wordt feedback gegeven op voortgang en tips & trucs. We oefenen veel met voorbeeldexamens.

Specifieke vaardigheid

Misschien is er een specifieke vaardigheid waar jullie aan willen werken, zoals goed kunnen presenteren of rapporten schrijven. Vraag naar de mogelijkheden.

Cursus voor Nederlanders

Wilt u een opfriscursus spelling voor uw medewerkers? Met antwoorden op vragen als: Wat is ‘’t kofschip’ ook alweer? Is het ‘bepaalt’ of ‘bepaald’? Wanneer schrijf je woorden aan elkaar of toch met een spatie ertussen? In deze training herhalen we de belangrijkste spellingsregels van het Nederlands, zodat u erop kunt vertrouwen dat er geen slordige fouten meer de deur uitgaan. Ook geef ik desgewenst feedback op schrijfstijl en tips om deze te verbeteren.

Lees ook over Mijn werkwijze en Tarieven.

Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden via info@vol-taal.nl.