Over mij

VolTaal is van Angela Peters. Ik ben gediplomeerd docent Nederlands voor anderstaligen (NT2). Ik ben gefascineerd door taal, andere culturen en mensen vooruit helpen. Een perfecte combinatie voor dit vak…

In 2007 ben ik cum laude afgestudeerd als sociaal psycholoog. Daarna heb ik 6,5 jaar gewerkt in de onderwijskundige wereld. Ik was onderwijskundig adviseur voor diverse instituten, waaronder de Faculteit Geneeskunde in Rotterdam en in Amsterdam (VUmc). Na enige tijd voelde ik echter dat ik zelf wilde onderwijzen. Toen ik in aanraking kwam met het veld Nederlands als tweede taal, heb ik heb mezelf direct omgeschoold.

Ik heb ik 3,5 jaar als docent bij Taleninstituut Babel in Utrecht gewerkt. Sinds 2018 werk ik voor mezelf. Ik geef vooral les aan hoogopgeleiden, van beginner tot gevorderd. Van expat tot vluchteling. Van volle groepen tot privélessen. Ik doe het werk met veel plezier en houd ervan om mensen te zien groeien.

Door mijn achtergrond als onderwijskundig adviseur zijn mijn lessen gebaseerd op een gedegen didactische aanpak.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, dansen en houd ik ervan om de wereld te ontdekken (zowel dicht bij huis als ver weg).