Lessen

Bij VolTaal krijg je Nederlandse les speciaal voor jou. Jij vertelt wat je wil leren en ik stel een training voor je samen. Wil je Nederlands leren voor je werk of voor je privéleven? Of beide? Ben je nog een beginner of al op hoog niveau? Wil je specifiek oefenen met schrijven of spreken? Het is allemaal mogelijk.

Je kan ook samen met je partner of vriend(en) les krijgen. Jullie moeten dan wel ongeveer hetzelfde niveau hebben.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van trainingen die je bij VolTaal kan volgen.

Nederlands op de werkvloer

Wil je graag je standpunten goed kunnen verwoorden tijdens vergaderingen? Niet zoveel tijd kwijt zijn aan een nette e-mail? Gewoon gezellig met je collega’s praten tijdens de lunch? We stellen vast wat voor jou belangrijk is en in de lessen werken we hieraan aan de hand van realistische praktijksituaties die we nabootsen. We zullen bijvoorbeeld gesprekken oefenen, samen e-mails opstellen en handig vocabulaire bespreken. Buiten de lessen oefen je zelf met huiswerk.

Beter spreken

Hoe fijn zou het zijn om vloeiend Nederlands te spreken met je vrienden, collega’s, buren of de kapper? En niet bang te zijn om fouten te maken? In deze training gaan we vooral heel veel oefenen met praten. Je krijgt feedback op je woordkeuze, zinsbouw en uitspraak en je leert om met meer zelfvertrouwen te praten.

Beter schrijven

In een appje naar een vriend gebruik je andere taal dan in een e-mail naar je manager of in een projectrapport. Wat is passend voor welke situatie? In deze training kijken we naar schriftelijk taalgebruik, woordkeuze, grammatica en natuurlijk spelling. We inventariseren je aandachtspunten en gaan er met concrete opdrachten mee aan de slag.

Inburgeringsexamen of Staatsexamen NT2

Als je moet inburgeren in Nederland, zul je voor het Inburgeringsexamen of Staatsexamen NT2 moeten slagen. Het is belangrijk dat je voldoende woordenschat hebt en je grammatica op orde is, maar het helpt enorm als je ook goed weet wat je kan verwachten op het examen. En hoe je daar het beste voor kan oefenen. In de lessen krijg je feedback op jouw voortgang en tips & trucs. We oefenen veel met voorbeeldexamens.

Specifieke vaardigheid

Misschien heb je wel een specifieke vaardigheid die je wil verbeteren, zoals goed kunnen presenteren of rapporten schrijven. Vraag naar de mogelijkheden.

Cursus voor Nederlanders

Wat is ‘’t kofschip’ ook alweer? Is het ‘bepaalt’ of ‘bepaald’? Wanneer schrijf je woorden aan elkaar of toch met een spatie ertussen? In deze training herhalen we de belangrijkste spellingsregels van het Nederlands, zodat je hier nooit meer aan hoeft te twijfelen. Ook krijg je desgewenst feedback op jouw schrijfstijl en tips om deze te verbeteren.

Lees ook over Mijn werkwijze en Tarieven.

Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden via info@vol-taal.nl.