Werkwijze

Persoonlijke kennismaking

Voorafgaand aan een traject hebben we een vrijblijvend gesprek. In dit gesprek maken we kennis en bespreken we je doelen en aandachtspunten. Op basis daarvan stel ik een training speciaal voor jou samen.

Als je samen met je partner of vriend(en) les wil volgen, maak ik graag samen met jullie kennis. Voorwaarde voor een gezamenlijk traject is dat jullie ongeveer hetzelfde niveau hebben.

Mijn stijl

De voertaal tijdens de lessen is Nederlands. Op deze manier maken we de grootste stappen. Ik vind het belangrijk om tijdens de lessen actief met de taal aan de slag te gaan, dus we zullen veel verschillende oefeningen doen en kijken naar toepassing in het dagelijks leven of je werk.

Plezier tijdens het leren vind ik ook belangrijk. Als je iets leuk vindt om te doen, ga je immers veel sneller vooruit. Dus ook als je een lastige e-mail moet schrijven of nerveus wordt van Nederlands spreken, zullen we altijd kijken hoe we het iets aangenamer kunnen maken.

Daarnaast vraag ik ook iets van jou: een actieve inzet en discipline zijn benodigd voor een goed resultaat.

Klanten omschrijven mij als enthousiast, betrokken, geduldig en gestructureerd en in staat om lastige regels goed begrijpelijk te maken. Lees vooral ook even mijn referenties.

Lesmateriaal

Ik heb ervaring met diverse lesmethodes. We stellen samen vast welke het beste bij jou past. Ook maak ik gebruik van materiaal dat we overal in het dagelijks leven kunnen vinden: internet, televisie, nieuws, tijdschriften, films, YouTube, etc. Natuurlijk afgestemd op jouw interesses. Als je je Nederlands vooral wil verbeteren voor je werk, is het handig als je zelf materiaal meeneemt waar we mee kunnen werken (e-mails, rapporten, vergaderstukken etc.).

Huiswerk

Na elke les geef ik je huiswerk. Een taal leren is immers oefenen, oefenen, oefenen, en het is goed als je thuis wat je geleerd hebt ook toepast.

Leslocatie en -tijden

De leslocatie en -tijden spreken we in overleg af. De lessen kunnen plaatsvinden in-company, bij mij of jou thuis of in een nader te bepalen lesruimte in Utrecht. Lessen vinden overdag of ’s avonds doordeweeks plaats.

Voortgang

In het intakegesprek stellen we je doelen vast. Tijdens het traject bespreken we regelmatig de voortgang. Ook bespreken we of de lessen aan je verwachtingen voldoen. Wanneer nodig, zullen we bijstellen.